Vinificatie

Vinurile din Europa de Est pe un Trend Ascendent

Observatorii evoluţiei tendinţelor culinare din Europa confirmă faptul că ţările din regiunea Europei de est sunt pregătite pentru o ascensiune sinonimă cu succesul în anul 2012.

Aceştia au făcut o incursiune în bucătăriile din Ungaria, România, Slovenia, Bulgaria precum şi alte state est-europene în anul 2011 şi vor continua pe segmentul wine în anul 2012, dorind să descopere vinuri mai puţin cunoscute din această regiune, dar reprezentative, atât pentru ţările de provenienţă cât şi pentru asocierile culinare.

Astăzi, vinurile produse în Europa de est câştigă constant premii la concursurile internaţionale de top, ca un redivivus după declinul anilor ‘90.

După ridicarea cortinei de fier numeroase podgorii, care odinioară produceau vinuri renumite, au fost lăsate în paragină, acestea fiind preluate şi înlocuite treptat de viile noi, majoritatea plantărilor şi replantărilor de vie fiind finanţate prin accesarea fondurilor europene pentru domeniul viticol, capitol la care România se poate lauda cu un loc fruntaş.

Până la urmă nu este decât o provocare, atât pentru producători şi proprietarii magazinelor de vinuri, pentru restaurantele ce promovează produsele specifice-tradiţionale cât şi pentru distribuitori, iar faptul că există un interes ridicat la nivel internaţional pentru domeniul de food&wine din această zonă, nu poate fi decât onorant şi benefic.

Şi un lucru deloc de neglijat, la vinurile produse în ţările est-europene, este reprezentat de raportul calitate-preţ excelent, undeva în intervalul 10 – 15 dolari sticla, precizează publicaţia winebusiness.com.

Nu putem decât spera la o reprezentare cât mai bună din partea celor vizaţi, lucru ce va contribui considerabil la o imagine şi o promovare a segmentului Romanian food & wine la nivel european şi implicit a imaginii României în lume.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi