Albe

Sauvignon and Sauvignon Sec 2022 Budureasca

Dacă vă plac vinurile complexe, lucrate, care ştiu să transmită o emoţie (olfactivă şi gustativă) nu daţi greş cu acest vin: Sauvignon and Sauvignon Sec 2022 Budureasca!

Creat prin asamblarea a două vinuri (Sauvignon blanc 70% şi Cabernet sauvignon vinificat în alb 30%) se prezintă în pahar cu o robă galben deschisă cu frumoase inflexiuni verzui, ce eliberează imediat arome proaspete de fructe verzi (agrişe, corcoduşe, lime). Gustativ regasim o îngemănare interesantă a celor două soiuri, notele din cabernet sauvignon regăsindu-se elegant, mai ales prin corpolenţa şi structura bine definită a vinului.

Iar despre modul de realizare a acestui vin, pot să vă spun pe scurt faptul că strugurii de Sauvignon Blanc au fost macerati pe pielite pana la 24 de ore. Mustuiala a fermentat la temperaturi scazute de 15°C, apoi a fost lasata pe drojdii timp de un an, aplicandu-se periodic batonaj pentru a mixa drojdiile in masa de vin si a obtine arome mai intense. In schimb, Cabernet Sauvignon s-a vinificat in stil fresh. Fermentarea a durat doua saptamani fara contact cu pielitele, pentru a obtine un must limpede, fara a extrage culoare. La final, cele doua vinuri au fost asamblate, oenologii avand grija sa stabileasca echilibrul dorit intre structura si arome.

Avem de a face cu un vin gastronomic, pe care l-am asociat şi a mers de minune alături de un platou de sushi.

Sincer, l-am premia şi noi dar recompensele primite la nivel internaţional vorbesc de la sine :

  • 2023 IWCB Gold – recolta 2022
  • 2023 James Suckling 89 puncte – recolta 2022
  • 2023 SMV Canada Gold – recolta 2022
Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi