Degustari

Classic Blanc Noir Budureasca

Classic Blanc Noir, obţinut din Chardonnay şi Pinot Noir, te atrage de la primul contact prin culoarea sa galben pai pal, caracteristică unor spumante vintage (vinul a fost produs in 2014, urmând ca în următoarele 96 de luni să se desavârşească în sticlă prin remuage).

Aromele sale te educ cu gândul la note de pâine copată şi brioșă, armonios completate de gustul fructat și aciditatea vibrantă. Perlajul fin, delicat, ne însoțește pe întreg parcursul degustării și poate dura până la câteva ore.

Classic Blanc Noir a fost fermentat individual, patru luni în fiecare sticlă, la temperaturi de 13-14°C, lucru foarte important pentru obținerea unui perlaj fin și lung. Apoi spumantul a fost ținut pe drojdii 8 ani, perioadă urmată de remuajul (alternarea sticlelor în diferite poziții și unghiuri de înclinare) menit să direcționeze depozitul de drojdii spre vârful sticlei, sedimentele fiind eliminate ulterior prin degorjare

Aşadar, regăsim în acest spumant toate carateristicile unui vin efervescent complet, care conferă savoare şi bucurie în fiecare picătură.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi