Albe

Crama Oprişor La Cetate Chardonnay 2013

Avem parte de un vin alb, sec, ce a dezvoltat un buchet de sticlă remarcabil, având o evoluție interesantă. Vinul se prezintă cu arome puternice de buchet de sticlă, insist cu această precizare, regăsind acum note delicate de caise, pepene galben, migdale, fagure de miere, nuci, într-un registru inconfundabil. Te conduce cu gândul chiar la un Riesling de Rhin, datorită notelor delicate de hidrocarburi.

Crama Oprișor cu al său Chardonnay, din gama La Cetate – recolta 2013, se prezintă încă citric, mineral, cu tente mătăsoase și delicate, ce te vrăjesc și te atrag, cu un final lung, persistent, unde grapefruit-ul domină savuros. Baricul nu se mai simte aşa intens, este plăcut, iar tentele sale onctuoase sunt cele ce definesc la modul general acest vin.

Aş pune că am riscat şi am câştigat, prin învechirea acestui vin în condiţii de cramă. Pentru un vin alb, sec, vârsta de 9 ani înseamnă ceva, ţinând cont de faptul că oenologul, mai mult ca sigur, nu a urmărit la crearea sa acest lucru.

Încă odată, vă recomand, dacă aveţi posibilitatea (şi mai ales răbdarea) să ţineţi la învechit câte o etichetă pentru a-i vedea evoluţia în timp. Surprizele pot fi uneori fantastice, ca în cazul acestui Chardonnay, dar la fel de bine vinul poate vira spre o zonă la care singura sa speranţă să rămână sfânta chiuvetă 🙂

Am vrut să-l asociez lângă nişte peşte la grătar dar, sincer, am preferat să-l savurez aşa cum s-a prezentat şi să ma bucur de evoluţia sa (fără a-l mai asocia cu ceva).

Cheers!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi