„Erotism, rafinament şi senzualitate, pierdere în sine şi în cel de lângă”. Această succintă caracterizare este dedicată gamei de vinuri de colecţie – Sherpium (pronuntat “serpium”), colecţie pregătită sugestiv pentru prezentare de artista Cristina Garabeţanu, în fapt o incursiune în misterul lumii: femeia. Baleierea abruptă între carnal şi spiritual, vulgar şi senzual, inclusiv etimologia numelui Sherpium (o combinaţie între ser, şarpe şi opium), duce cu gândul la o poţiune magică care „te farmecă şi te vindecă”.
„Clipa surprinsa în fiecare dintre etichetele colectiei este cea dintre corpul care promite si cel care se daruieste, este momentul deciziei, al alegerii, este miimea de secunda in care totul este posibil, de la continuarea unui exercitiu de admiratie la preluarea brutala in proprietate. O femeie descrisa de o femeie…” Gama Sherpium este compusă din din 3 vinuri: Sherpium Tămâioasă Românească, Sherpium Cabernet Sauvignon Alb (vinificat în alb) şi Sherpium Merlot.
Sherpium Tămâioasa Românească, ne delectează la început cu un nas exploziv (clasic Tămâioaselor), cu arome de flori albe, polen, un strop de tămîie, însoţite şi de parfumuri exotice de banane, rodii, mango. Gustul este revendicat de gustul perelor zemoase, cireşe albe, iarba grasa si un pic de petale de flori uscate.
Sherpium Cabernet Sauvignon Alb, reprezintă o încercare reuşită, o raritate totodată, fiind un clasic produs din struguri roşii, Cabernet Sauvignon, dar vinificat în alb, misterios, cu tanini fini, arome întrepătrunse ce aduc aminte de Sauvignon Blanc şi Petit Sauvignon, dar care ne surprind cu gustul de prune şi cireşe, în perfectă concordanţă cu denumirea gamei şi ne trimit cu gândul la vinurile roşii.
Sherpium Merlot, categoric domină gama, este contradictoriu, când dur când tandru, vrea să spună multe dar ceva ani de linişte nu i-ar dezvălui decât noi valenţe, deosebite, neimaginate. Mirosul debutează cu un nas de cireşe bine coapte, gustul oscilează între ciocolată neagră, căpşuni iar post-gustul este lung,
puţin condimentat, cu un strop de aciditate. Vinurile se regăsesc în categoria superpremium, „pour les connaisseurs”, misterul şi potenţialul lor sunt încă insuficient explorate, asta datorită tinereţii vinurilor, ceea ce ne duce cu gândul exact acolo de unde am început:”…erotism, rafinament şi senzualitate, pierdere în sine şi în cel de lângă…”.