Event

Premiera Cotnari in Rosu si Rose la GoodWine – Editia Martie 2012

Debutul in rosu si rose al celui mai mare producator de vinuri albe din Romania, Cotnari, se va produce la cea de-a saptea editie a GoodWine in perioada 30 martie – 01 aprilie 2012, ambele fiind destinate segmentului HoReCa premium. Cotnari isi mentine statutul de Partener Oficial pentru ambele editii ale GoodWine in 2012.

„La GoodWine, editia martie 2012, Compania Cotnari va lansa in premiera vinul rosu –Feteascca Neagra si vinul rose Busuioaca, fiind un moment absolut inedit si unic, noi fiind cunoscuti ca producatori de vinuri albe”, a declarat Catalin Grecu, director de marketing Cotnari.

Feteasca Neagra este din recolta 2009 si este baricata timp de sase luni in baricuri frantuzesti noi avand alcool minim 13%, iar Busuioaca, din recolta 2011, va avea in jur de 12%.

“Cantitatile vor fi limitate in acest prim an, pana va intra pe rod intreaga suprafata de 150 de hectare,” a mai declarat Catalin Grecu.

Cotnari a obtinut in 2011 mai multe medalii de aur la competitii internationale, care au avut loc la Bruxelles si Berlin. Vinurile Grasa de Cotnari, producţiile 1985 şi 1995, precum şi Frâncuşa din 2010, au obţinut trei medalii de aur la Concursul Internaţional de Vinuri de la Bruxelles, în timp ce Grasa de Cotnari din 2001 a primit argintul. Producătorul ieşean a obţinut si la Berlin două medalii de aur pentru un soi pur românesc – Grasa de Cotnari, producţiile anilor 1985 şi 1995, precum şi pentru Tămâioasa Românească din 2009.

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi