Vinuri Romanesti

Balla Geza Cabernet Franc 2009

Recent, la Târgul Internațional de Vinuri GoodWine, ne-am reîntâlnit cu un vin care ne-a impresionat plăcut în primăvară, Cabernetul Franc 2009 de la Wine Princess, vinificat de oenologul Balla Geza, un vin roșu sec, corpolent, direct, cu personalitate, ce se prezintă un nas condimentat, arome discrete de fructe negre, puțin arogant în gust, emanând forță, putere.

Culoarea sa de un roșu rubiniu – violaceu, ce denotă o culoare tânără pentru anul de când provine (2009), foarte intensă, se continuă cu arome olfactive plăcute, ce te conduc cu gândul spre buchetul vinului care dezvăluie arome de coacăze negre bine coapte, cireșe negre, ciocolată, ceva condimente și note de lemn.

DSCN5608Gustativ emană acea robustețe masculină, tipică acestui vin obținut din Cabernet Franc, definit fiind de un echibru excelent între extractivitatea sa, alcoolul și aciditatea cel susține. Un vin ce pare dur la început dar care treptat dezvăluie arome surprizător de plăcute, fiind un veritabil „pumn de fier în mănușă de catifea”. Această varietate se întâlnește mai rar sub forma unui monocepage, de regulă intrând în diverse cupaje, alături de Merlot și Cabernet Sauvignon.

Taninurile ce se simt destul de pregnant, notele de cacao și ceva ciocolată ce domină spre final, lângă tușele minerale puternice, plus ceva tabac și piele, încheie tabloul acestui vin absolut încântător, cu un postgust lung, parcă puțin dulceag. Un vin interesant, curajos și aprig, cu alcoolul (14,5%) ce pare complet integrat.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi