Pe măsură ce te apropii de ţinutul misterios al Transilvaniei, sentimentul unui deja-vu te cuprinde încet, încet, ca un fior nedefinit, la gândul că pe aici a sălăşuit contele Dracula, cel care atunci când zbura se transforma. În Liliac!
Un nume sugestiv, ales pentru gama de vinuri (a producătorului cu acelaşi nume), ce începe să-şi facă loc pe piaţa vinului din România, cu o deviză extrem de atrăgătoare şi promiţătoare: “New wines from the old world”!
În vinurile Liliac, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă austriacă. Astfel, oenologul renumit pe plan mondial, Willi Opitz (cel care a obţinut, printre altele, premiul “Late Harvest Winemaker of the Year” decernat la Londra), îşi aduce aportul ca si coordonator, prin vastele sale cunostinte in domeniu.
Iar sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului, atat lucrarile din cadrul podgoriei, cât şi cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism.
Vorbim aşadar despre un consorţiu al pasionaților de vin, care subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.
Parte a AMB Holding, compania a achiziţionat teren în comunele Batoş şi Lechinţa, din judetul Mureş, investind şi în construcţia unei crame moderne, ce urmează să fie deschisă publicului larg în curând. La sfârşitul anului trecut, suprafaţa totală cultivată în cele două locaţii a ajuns la 38 de hectare.
Despre capacitatea de producţie a cramei, dotata cu cele mai noi mijloace tehnologice, putem semnala că poate ajunge la 100,000 de sticle pe an.
Despre vinurile Liliac, cât şi despre oameni care ajută la desăvârşirea lor, vom vorbi mai pe larg în viitorul apropiat.
Dar până atunci, să ne reamintim cu plăcere deviza: “New wines from the old world”!