Sanatate

Vinul roşu: elixir sau doar reclamă?

FoxNews.com, explică despre”paradoxul francez”, că ar fi fost folosit doar pentru a descrie incidenţa scăzută a bolilor de inimă, la o populație care mănâncă un regim alimentar bogat în grăsimi saturate şi consumă frecvent vin roşu.

Timp de decenii, vinul roşu a fost creditat cu faptul că protejează şi asigură sănătatea coronariană a francezilor. Recent, cu toate acestea, editorii FoxNews subliniază că teoria în cauză n-ar fi chiar atât de reală.

Chris Kilham, a precizat că nu crede pur şi simplu despre vinul roşu că ar fi ajutat francez ani la rând.”Trebuie ţinut cont de faptul că francezii petrec mai mult timp cu familiile lor. Nu ştim sigur. Ar mai fi ceva, ei mănâncă mai multe fructe şi legume şi obţin astfel un aport natural de vitamine şi antioxidanţi. Dar nu cred că este vorba doar vin”.

Kilham a spus, de asemenea, că este important consumul de alimente proaspete cum ar fi ceapa, usturoiul şi prazul.

“Alimentele sunt mult mai puternice, ţinând cont de proprietăţile lor protectoare pentru sistemul cardiovascular, mult mai benefice decât vinul roşu”.

În plus, uleiul de măsline, atunci când este adăugat în dieta unei persoane, are acelaşi efect pozitiv asupra organismului ca şi vinul roşu.

În general, Kilham a remarcat importanţa unei diete şi alimentaţii echilibrate,  cu produse alimentare sănătoase, completate de un pahar roşu de vin pe zi.

“Cred că vinul roşu este foarte bun, dar le-aş recomanda oamenilor să mănânce şi o ceapă în fiecare zi.” “Are acelaşi efect”, subliniază Kilham.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi