Ei, dragii moşului, iată că se apropie sărbătorile şi Crama Budureasca, așa cum ne-a obișnuit, păstrează tradiția denumirilor pentru vinurile din portofoliul propriu (acum Zenovius), aducând în prim-plan acest asamblaj din Cabernet Sauvignon (70%) și Shiraz (30%), vinificate separat, maturate 8 luni în baricuri. Ce a ieșit? Un blend interesant, ce se apropie cumva de tiparul australian.
Budureasca Zenovius 2015 este un vin sec, culoare roșu rubiniu închis, ce dezvoltă arome plăcute de fructe roșii, condimente, fructe uscate și lemn dulce. Gustativ regăsim cireșe coapte, mure, prune supracoapte și taninuri fine.
Vinul are structură, este echilibrat, alcoolul s-a integrat elegant. Final se încadrează într-un tipar mediu, completat de notele catifelate ale tanicurilor și ceva condimente. Îi stă bine alături de preparate din carne care se regăsesc pe masa de Craciun! Ho, Ho, Ho!