Degustari

Budureasca Merlot Organic 2018

Despre Budureasca Merlot Organic, am putea afirma că este creat după chipul și asemănarea naturii, fiind produs din struguri ecologici din soiul Merlot. Fertilizarea cu gunoi de grajd sau cu tescovină compostată ajută la dezvoltarea viţei de vie şi a strugurilor, compostul utilizat dezvoltând în solul din vie o activitate biologică ridicată, prin stimularea nemijlocită a microorganismelor.

Inclusiv stropirile şi celelalte tratamente care sunt efectuate în vie au în vedere principiile agriculturii ecologice, strugurii sunt culeşi manual, fermentarea are loc cu drojdiile spontane iar sulfiţii adăugaţi sunt în cantităţi infime.

Acestea sunt doar câteva dintre tratamentele din vie, care conferă viilor organice un climat de dezvoltare mai aproape de mediul natural, vinurile fiind obţinute după metode de vinificaţie în concordanţă cu aceste principii.

Merlotul Organic de la Budureasca, obţinut din anul de recoltă 2018, se prezintă cu o culoare roşie-rubinie, cu inflexiuni violacee şi un nas care surprinde prin notele sale fructate ce amintesc de cireşe, vişine, coacăze roşii, ierburi proaspete şi o tuşă discretă de mentă.

Gustativ se încadrează în registrul vinurilor roşii din zona Dealu Mare tip monocepage – adică obţinut dintr-un singur soi de struguri. Notele sale fructate sunt completate de taninurile delicate şi un alcool bine integrat, iar pe final aromele sale sunt bine definite şi susţinute, regăsind şi ceva condimente.

Alături de o tocăniţă de vită clasică (şi nu numai) merge de minune, mai ales că afară avem zăpadă iar un pahar de vin nu poate decât să ne încălzească şi să ne răsfeţe cu aromele sale!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi