În perioada 14 – 17 martie, în Cluj-Napoca, la Muzeul de Artă, se organizează Festivalului PROVINO – Vin. Artă. Gastronomie de către compania ABplus Events. Festivalul PROVINO promovează arta, cultura vinului şi ştiinţa gastronomică, îmbinând elegant arta alegerii şi servirii vinului cu arta culinară şi arta plastică, născându-se astfel ideea desfăşurării unor evenimente asociate vinului, care să se desfăşoare într-o locaţie de cultură. Un eveniment care dă startul unor serii de manifestări culturale ce se prezintă într-o formă în care cei care vor participa vor reuşi să înveţe din experienţele cunoscătorilor, să acumuleze cunoştinţe despre arta degustării şi despre asocierea vinului cu gastronomia.
Organizat sub forma unui eveniment expoziţional, PROVINO reuneşte la Cluj-Napoca producători, importatori şi distribuitori de vinuri, companii din industria conexă şi auxiliară, precum şi reprezentanţi ai segmentului HoReCa, oenologi, somelieri, degustători autorizaţi, maeştri bucătari, pasionaţi de vinuri din Transilvania şi din toată ţara. Simultan cu Festivalul PROVINO, la Cluj-Napoca vor fi organizate mai multe evenimente speciale, pe lângă cele deja consacrate şi aşteptate de publicul clujean: şcoala vinului, degustări asistate de specialişti, wines masterclass cu vinuri italiene.
Secţiunea PROVINO Evening Events reprezintă un programul inedit, de seară al festivalului (zilnic între prele 19.00 – 23-00), unde veţi avea ocazia să participaţi la evenimente de socializare desfăşurate în pavilionul de evenimente PROVINO, în curtea interioară a Muzeului de Arta, toate acestea fiind adresate publicului larg, deschis către nou, receptiv la cunoaşterea vinurilor, ce vor adăuga un plus programului de zi al festivalului prin: concerte live de muzică jazz, vernisajul expoziţiei de artă, demonstraţii culinare şi momente speciale dedicate vinului. Programul festivalului îl puteţi accesa aici.