Vinurile produse în podgoria Jidvei nu mai au nevoie de nicio prezentare. Când pronunţi Jidvei, invariabil gândul te duce vin, vinuri, podgorii şi la podgorenii din zonă, cei care reuşesc să cultive via, continuând o tradiţie veche, împrumutând de la etnicii germani ce au adus în această zonă noi valenţe în meşteşugul şi tradiţia cultivării viţei de vie. Podgoria Târnave este cea mai întinsă din întreaga Transilvanie, stăpâna ţinuturilor roditoare dintre cele două Târnave, adună de ani buni seva viţei de vie cultivată aici. Descoperirile arheologice, documentele istorice şi obiectele specifice viticulturii şi vinificaţiei atestă tradiţia multimilenară a culturilor viticole pe aceste meleaguri. Iar prezenţa populaţiei germane în satele din comuna Jidvei şi legăturile permanente ale acestora cu localnicii din valea Mosel şi cea a Rhinului au contribuit, de-a lungul timpului, la menţinerea unor standarde înalte în calitatea vinului obţinut aici.
Astăzi Jidvei produce vinuri apreciate atât în ţară cât şi în străinătate. Investiţiile din ultimii ani, perseverenţa şi pasiunea vinificatorului de aici, în persoana lui Ioan Buia, cel este sprijinit de câţiva ani de enologul Mark Dworkin, au reuşit să schimbe imaginea vinurilor produse aici, prin lansarea unor noi game. Iar aici ne referim la Owner Choice (selecţia Ana – cu două vinuri Muscat Ottonel şi Chardonnay şi Maria – Pinot Gris şi Fetească Albă) şi la gama Mysterium cu trei vinuri pentru segmentul HoReCa (cu un rose obţinut din Shiraz şi Cabernet Sauvignon; un cupaj din Fetească Regală, Muscat Ottonel şi Sauvignon Blanc; al treilea fiind tot un cupaj realizat din varietăţile Traminer şi Sauvignon Blanc).
Totuşi să nu uităm faptul că producătorul Jidvei are în portofoliul său de vinuri şi gama Tezaur, vinuri atent lucrate, din struguri selecţionaţi, vinuri ce excelează prin echilibrul aromelor, persistenţa şi tipicitatea soiurilor ce intră în componenţa sa. Tezaur Jidvei (Muscat Ottonel şi Fetească Regală) 2008 este un vin sec, discret, fin, ce are o culoare frumoasă, de un galben pal strălucitor. Nasul său este atrăgător, delicat, aduce aminte de note florale, ce aduc aminte de soc, miere de salcâm şi note de fân proaspăt cosit. Cele două soiuri îmbină perfect şi armonios aromele exotice ale Muscat-ului cu tinereţea şi prospeţimea cuceritoare a autenticului soi românesc Feteasca Regală, reunite într-un cupaj atrăgător, cu nuanţe plăcute de flori de salcâm, într-o armonie perfectă care merită savurată pe îndelete. Servit bine răcit, însoţeşte excelent preparate culinare precum aperitivele, pui, curcan, peşte, fructe de mare.