Am revăzut recent spumantul Prima Stilla 2014, produs de către Crama Budureasca, cel despre care v-am mai povestit aici. Cele 18 luni pe drojdii, plus perioada cât a mai stat vinul în cramă îşi spun cuvântul.
Culoarea sa este acum de un galben intens, iar dincolo de veritabilul spectacol efervescent din pahar, cu un perlaj constant, persistent și fin regăsim un vin spumant care bucură papilele.
Dacă în 2017 aromele sale fructate, susținute de o aciditate relativ ridicată se împleteau cu note elegante de piersică, caise, agrișe, note de pâine coaptă și citrice, într-un mix interesant și pe alocuri surprinzător, acum persistenţa aromatică este mai pregnantă, aromele sale având o remanenţă surprinzătoare.
Finalul este lung, presărat cu note ușor cremoase, ce reușesc parcă să tragă cortina peste acest vin efervescent într-un mod elegant, care ne va rămâne mult timp bine întipărit în memoria olfactivă şi gustativă.