Straine

Vinuri din Toscana: Villa le Prata

Două evenimente s-au derulat concomitent în acest weekend: Salonul Naţional al Vinurilor Româneşti şi Good Taste of Bucharest. Din păcate timpul nu ne-a permis să vizităm şi celălat eveniment din Bucureşti, ce se desfăşura în paralel cu Salonul Naţional al Vinurilor Româneşti şi anume Good Taste of Bucharest (13-14 octombrie la World Trade Center). Amicul nostru Cătălin Rizea, de la compania Rifco Trading, a lansat la târgul de delicatese Good Taste, vinurile din regiunea Toscana ale producatorului italian Villa le Prata!

In portofoliu există un  Rosso di Montalcino din 2009, iar apoi urmează un Brunello di Montalcino  din 2004 cu 91 de puncte Parker.
Recomandarea proprietarilor cramei este Brunello din 2006 , pentru ei acest an fiind cel mai bun din ultimii 45.
Deasemenea, tot la Rifco Trading mai găsim o ediţie denumită Massimo, ambalată la cutie de lemn individuală sau cutii de câte 3 sticle, în acesta ediţie fiind produse doar 600 de sticle dintre care 48 sunt in Romania.
Nici pasionaţii de butelii  magnum ( 1,5 litri)  pentru Brunello din anii 2004 si 2006, ambalate deosebit în cutii de lemn, nu au fost uitaţi!
Cu prilejul acelaşi târg Rifco Trading a prezentat şi o champagne (varianta  brut si roze) a producătorului Andreani -Besnier (o casă de Champagne mică dar foarte dinamică şi calitativă).
4 Comentarii

4 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi