Straine

St. Laurent Alte Reben 2006 – Pittnauer

Chiar dacă ne-am obişnuit cu vinurile albe (cu predilecţie din soiul Grüner Veltiner) produse în ţara lui Mozart, mai nou, vinurile din soiul de struguri Pinot Noir, recoltaţi din podgoriile situate în sud-estul Austriei, în zona lacului Neusidler am See, reuşesc să surprindă plăcut şi să devină o prezenţă constantă pe pieţele internaţionale, rivalizând cu celebrele surate produse de francezi.

St.Laurent Alte Reben 2008, este un vin roşu, demisec, cu o perioadă generoasă de evoluţie în sticlă (aproximativ 10 ani), care a fost maturat de către producător timp de 20 de luni în baricuri de stejar.

Cu o culoare caracteristică, de un roşu rubiniu-granat, ne întâmpină cu un nas fin, îmbrăcat în arome de piper verde şi citrice (cu predilecţie coajă de portocală). Gustul predominant este de fructe roşii de pădure şi vişine bine coapte, taninii foarte fini, atent lucrati, ajutaţi şi de baricarea prelungită, dau acestui Pinot Noir, o notă de eleganţă şi complexitate.

La un preţ de 130 de lei/st., este un vin ce merită toţi banii şi poate face diferenţa, mai ales în compania unor preparate precum brânzeturi fondue, carne roşie la grătar sau preparate din vânat.

4 Comentarii

4 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi