Straine

SEXY wines

SEXY este o gamă de vinuri exclusivă ( produsă de crama Fita Preta,  situată în Portugalia rurală), creată cu dăruire de către doi cultivatori cu experienţă, un portughez şi britanicul David Booth.

Toate vinurile sunt selecţionate,  realizate din  strugurii proveniţi din cele mai bune zone de cultură viticolă, totul pentru crearea unei game de vinuri SEXY, atractive, în directă consonanţă cu numele ales.

Gama SEXY cuprinde trei vinuri, un alb, unul roşu şi un rose.

SEXY red, este un cupaj realizat din  soiurile de struguri: Touriga Nacional (40%), Syrah (25%), Aragonez (25%) şi Cabernet Sauvignon (10%).

Conceptul şi stil său sunt asemănătoare vinurilor de fuziune, prin amestecarea şi combinarea celor patru soiuri (2 franţuzeşti şi 2 portugheze) reuşindu-se să se producă un vin roşu, delicios, tânăr, cald, cu  gust puternic de fructe, foarte atractiv şi pasional!

Culoarea sa este rubiniu-violetă intensă,  cu o aroma puternică de fructe negre de pădure, încadrată de note discrete de pâine prăjită şi caramel, provenite de la baricarea în butoaiele de stejar franţuzesc.  Tanini sunt suficienţi și completează notele de fructe intense, alături de un alcool (14.%vol.) ce se simte destul de puternic.

Strugurii sunt cultivaţi în sudul Portugaliei, în zona Alentejo, iar după luni de maturare  şi coacere, ajutaţi de condiţiile terroir-ului specific, zilele călduroase şi uscate cu nopţile friguroase, crescuţi pe un sol nefertil, format din șisturi stâncoase sau roci granitice,  cu un randamentul scăzut cantitativ. Dar totul este compensat de concentraţia aromelor deţinute în struguri. Calitatea strugurilor este asigurată prin limitarea randamentului de maxim 7000kg pe hectar. Momentul recoltării strugurilor este ales propice, fiind culeşi manual, în cutii mici, numai la vârf lor de maturitate.

Servit la o temperatură de 16ºC, alături de preparate din carne roşie sau chiar carne albă, dar puternic condimentată, poate fi o companie lejeră, plăcută şi SEXY! Sau poate fi cadoul perfect?

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi