Straine

Revelaţie, Apocalipsa Atracţiei şi Contemplare: Rhôngasm!

Rhône este o regiune renumită pentru vinurile sale fiind în această vară promovată printr-un concept senzual cu ajutorul vinurilor albe, roşii sau rose, printr-o definiţie clară asociată acestei promovări: Rhôngasm (substantiv) – adică ceea ce simti atunci când bei un vin uimitor de Rhône!

Sébastien Gavillet,degustător profesionist, a ajutat la dezvoltarea pieţei vinului din zonă, contribuind cu experienţa sa la Le Nez du Vin, lider mondial pe domeniul aromelor/degustărilor diferitelor linii de produse.

Într-o zi, din dorinţa de a face propria sa linie de vinuri, în parteneriat cu Luc Baudet şi Kelly McAuliffe au creat vinul, intitulat mai mult decât sugestiv, Rhôngasm, cu scopul de a schimba experienţa şi modul de a bea vinurile produse în regiunea Rhône.

Nici o surpriză, Sébastien a prins  pulsul la ceva major,  nou — ceva ce ar merge atât de departe încât să fie denumită „revoluţia Rhôngasm„, ca nume de brand-ului. Şi piaţa deja pare a răspunde promiţător!

Iată şi cele trei vinuri propuse de către cei de la Rhôngasm :

Rhôngasm „Revelation” 2011 (Costières de Nîmes, Valea Rhône, Franţa) este un cupaj de Grenache blanc şi Roussanne,  învechit trei ani în baricuri  în care s-au mai învechit anii trecuţi vinurile produse de Chateau d’Yquem.

Rotund, amplu, chiar cărnoas pe cerul gurii, cu arome  ce amintesc de piersici, caise și coajă de grepfruit.

Este un vin ce-ţi umple simţurile cu senzaţiile sale de prospeţime, mineralitate puternică şi un final frumos, lung, tonic.

Vinul nu deţine încorporată suficientă aciditate,  pentru a-l face un vin mare în compania alimentelor, dar pentru zilele de vară poate deveni o companie agreabilă-

Rhôngasm „Contemplation” 2010 (Costières de Nîmes, Valea Rhône, Franţa), acest cupaj de Grenache 60%, Syrah 30%, Mouvèdre 10% este rotund, suplu şi plin de arome fructate, cu urme de condimente şi de pâine coaptă.

Finalul lung cu note de fructe sălbatice, violete şi flori de vară, este perfect echilibrat, având o balanţă reuşită între prospeţime şi aromele puternic aromate, pline.

Taninurile  sunt relativ ridicate fapt cei conferă o notă mai complexă, diferenţiată, amplă.

 

Pentru a completa această gamă de vinuri , nu putea să lipsească şi un rose, intitulat la fel de sugestiv: Rhôngasm „Atraction” Rosé 2011 (Costières de Nîmes, Valea Rhône, Franţa) compus din soiurile Cinsault 60%, Syrah 10%, Mouvedre 30%.

Este vinul pentru petrecerea perfectă. Luminos, cu un corp frumos şi alcool mai redus, cu note de căpsuni sălbatice, mentă şi flori de vară, are un final lung, susţinut de mineralitatea puternică.

Este un vin de cursă lungă, ce va fi disponibil şi-n sticle magnum. Asta pentru o după-amiază perfectă, în vara fierbinte ce deja ne-a obişnuit cu temperaturile caniculare.

Revelaţie, Atracţie, Contemplare, sub un singur nume incitant: Rhôngasm!

Sursa: http://www.bottlenotes.com/the-daily-sip/wine-recommendations/Rhongasm-new-rhone-wines?prev=5

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi