Straine

H de L’Hospitalet Cabernet Sauvignon 2009

The Winery Outlet ne propune câteva vinuri interesante, ce merită încercate. Ne-am oprit asupra unui clasic Cabernet Sauvignon, tânăr, din 2009, produs în Franţa, care a mai fost de găsit la magazin (Hallewood se pare că a încetat colaborarea cu producătorul – Gerard Bertrand). Produs ce aparţine gamei cu acelaşi nume, H de l’Hospitalet, subiectul în cauză, ce îşi are originile prin sudul însorit al Hexagonului, regiunea Languedoc, ne întâmpină cu arome intense de coacăze negre, prune, condimente şi piper. Are taninii bine conturaţi, datorită baricării, fiind un vin echilibrat, armonios şi bine echilibrat. Un postgust prelungit, discret şi catifelat.

Aşa cum este caracterizat de creatorul său, pasionat şi dedicat stilului de viaţă mediteranean şi vinurilor premium din sudul Franţei, acest Cabernet Sauvignon, produs de compania lui Gerard Betrand, reuşeşte să impresioneze plăcut, cu precădere când este asociat cu un grătar din carne roşie, brânzeturi maturate şi paste cu sos roşu.

Compania sa, Château l’Hospitalet, înfiinţată în anul 1992, administrează un domeniul de 325 ha de vie, fiind considerată una dintre cele mai importante pe plan european. Până să se dedice pasiunii sale pentru vin, Gerard Betrand a profesat în lumea rugby-ului profesionist. Ulterior, după retragerea sa din viaţa sportivă, a reuşit să se dedice în totalitate moştenirii lăsate de tatăl său şi promisiunii făcute acestuia: crearea unor vinuri deosebite, adecvate şi în concordanţă life-style-ul mediteranean al regiunii Languedoc.

Château l’Hospitalet, nominalizată în 2010 şi-n 2011 la categoria „cel mai bun producător de vin din Europa”, în cadrul Wine Star Awards, competiţie organizată anual de către cea mai importantă publicaţie din domeniu: Wine Enthusiast Magazine, a obţinut în final acest titlu, primit chiar de către Gerard Betrand în cadrul unei ceremonii desfăşurate la New York, în data de 30 ianuarie 2012, coincidenţă sau nu, chiar cu ocazia aniversării a 10 ani de la înfiinţarea Château l’Hospitalet.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi