Straine

Dr. Thanisch Bernkasteler Badstube Kabinett 2010

Despre Riesling numai de bine!

Încercând recent un vin provenit din Germania, valea Mosel, mai exact zona Saar-Ruwer, patria vinurilor Riesling, n-am putut decât să-l remarc ca fiind mai deosebit şi să fiu încântat de el.

De o culoare galben auriu, luminos, cu un nas aromat, fructat, ce este dominat de arome opulente, pe alocuri explozive de pepene galben, ananas şi mango, are un gust echilibrat de citrice, cu accente minerale puternice şi o astringenţă temperată, foarte bine încorporată.

Este un vin echilibrat cu un gust ispititor, în care aromele de citrice se împletesc cu cele de pepene galben, de mere, muşeţel pe alocuri.

Proaspăt, suculent, cu urme de miere şi aroma de salvie pe final.

La preţul de 18E, sincer face toţi banii.

Părerea mea, cred că aş fi făcut mai bine dacă nu l-aş fi deschis acum, fiind convins că după vreo câţiva ani, păstrat corespunzător în condiţii de cramă, ar fi avut mult mai multe de oferit.

Sincer eu mă feresc să acord punctaje vinurilor, aceasta fiind apanajul degustătorilor profesionişti, ce au în spate nişte ani buni de experienă şi au „nasurile calibrate”. Dar acest vin, cred că accede spre topul clasamentului, chiar spre 90p. E doar o opinie personală şi ca orice opinie personală poate fi subiectivă,  mai ales când un lucru îţi place şi te impresionează pe măsură! Jawohl!

4 Comentarii

4 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi