Straine

Da Vinci Opula 2010

Via din care provine acest vin este amplasată pe un deal, lângă orașul toscan Vinci, loc unde s-a născut celebrul artist renascentist Leonardo da Vinci.  Aici circa 200 de viticultorii locali pasionaţi, constituiţi într-o asociaţie/cooperativă, contribuie cu cei mai buni struguri la dezvoltarea unei colecții extraordinare de vinuri italiene autentice. Cultivatorii aceastei cooperative deţin mai mult de 500 hectare viticole în întreaga regiune Chianti şi o suprafaţă suplimentară de  108 hectare viticole în zona Montalcino. Înrădăcinată de secole, tradiţia vinicolă, din Vinci întruchipează viile întinse, pe dealurile maiestuoase din Toscana, atât în regiunea de Chianti cât şi în Montalcino.

Da Vinci Opula 2010 este un vin roşu, vinificat de Riccardo Pucci, format din soiurile Cabernet Sauvignon, Sangiovesse, Syrah şi Merlot.

Vinul se prezintă cu un nas intens, aromat de fructele roşii de pădure,  bogat şi corpolent totodată, la gust te atacă cu o combinaţie irezistibilă de fructe de pădure, note picante de piper roşu, piele fină, completate de un postgust prelungit, finisat cu mare grijă, delicat şi consistent.

Alături de o friptură de vită suculentă (preferabil să aibă şi ceva os) sau alături de un “bistecca florentina” cu paste clasice italiene, va constitui ingredientul ce va face deliciul unei mese reuşite.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi