Straine

Christie’s a finalizat cu succes prima licitaţie on-line dedicată vinurilor de colecţie

Un Chateau Lafite din anul 1982 a fost  recent vedeta primei licitaţii on-line de vinuri, finalizată de celebra casă de către licitaţii  Christie’s , în data de 22 august 2012.  Se precizează că s-au vândut vinuri, la această primă licitaţie on-line, în valoare de   819.715US$.

Vinul a fost cumpărat de către un colecţionar privat asiatic pentru suma de  42.350US$, el fiind cel care a reuşit să ofere cel mai mult, în lupta sa împotriva a 440 de ofertanţi, din 29 de ţări, ce au participat în cadrul licitației timp de două săptămâni.

Licitaţia a fost prima dintr-o nouă serie de licitaţii on-line, planificate de Christie’s a se derula în paralel cu licitaţiile clasice.

Steve Murphy, Christie CEO, a declarat: „Comunitatea celor pasionaţi a răspuns bine la acest nou model de licitaţie. Mai mult de 25% dintre participanţi au fost  noi, fapt care indică că vinurile de colecţie din întreaga lume sunt apreciate, iar accesibilitatea modelului de vânzări on-line şi-a dovedit eficienţa, asigurând casei noastre de licitaţii, pe lângă cei 250 de ani de istorie, poziţia de lider mondial.

E-commerce este o parte esenţială a strategiei noastre de creştere  şi aşteptăm cu nerăbdare să extindem acest incitant nou model chiar mai departe, în această toamnă. Vom adăuga mai multe categorii de licitaţii on-line în calendarul nostru.”

Vânzarea scoate în evidenţă alte vinuri de colecţie vândute on-line: un Petrus 2000 care a vândut pentru 26.620US$ , un Latour 1982 pentru 21.780US$ şi două vinuri  Mouton Rothschild 2000 ce au fost preluate contra sumei de  16.940US$ bucata (conform celor semnalate de publicaţia thedrinksbusiness.com).

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi