Straine

Alysian Pinot Noir 2008

Americanii de la Food & Wine’s au acordat premiile de excelenţă pentru anul 2011. Printre premianţi, după opinia juriului constituit de această publicaţie, regăsim, se pare, perfecţiunea: Pinot Noir Alysian 2008, produs de Rochioli Vineyard River Block.

După ore şi ore intense de muncă, pe tot procesul vinificaţiei cât şi gestionarea întregului lanţ de producţie, oenologul Gary Farrell a reuşit să desăvârşească un Pinot Noir, ajutat şi de terroir-ul specific Californiei, regiunii Sonoma, mai exact Russian River Valley’s.

Lăsând la o parte opiniile laudative, totul se pare că a plecat de la dragostea şi pasiunea pentru soiul Pinot Noir, din 1980 încoace Gary Farrell aşteptând un an propice pentru a reuşi să creeze un vin aşa cum îl visa: un nas fin, culoare roşie intensă parcă de fier forjat, cu arome de fructe de pădure, portocale şi căpşuni ce se îmbină armonios, împletite de taninii eleganţi, delicaţi, discreţi, cu potenţial de evoluţie la sticlă. Preţul la producător, dacă mai contează, este undeva la 65$.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi