Vinuri Straine

Villa Yustina Monogram Mavrud & Rubin 2009

Un vin bine structurat, complex, cupajat din două soiuri (Mavrud 50% și Rubin 50%) ce sunt cultivate la vecinii noștri de la sud de Dunăre. Se prezintă cu o culoare roșu rubininiu intens ce dezvăluie treptat un buchet plăcut de fructe roșii proaspete, ciocolată și condimente. La gust se prezintă cu un corp rotund, ușor fructat, unde descoperim note vanilate, ciocolată, coacăze roșii și aceleași condimente.

Un postgust lung ce-i conferă echilibru și prospețime. Vinul a fost maturat 14 luni în baricuri de stejar. Asociat lângă preparate culinare precum carne la grătar, paste cu sos de roșii, ton, brânzeturi, la o temperatură de servire de 17 ° C, se va dovedi o alegere inspirată. În România este importat de TM Inox, firmă ce promovează vinurile producătorului bulgar Villa Yustina.

Crama Villa Yustina este situată în apropierea munților Rhodope, la 26 kilometri distanță de Plovdiv. Locația nu este aleasă întâmplător deoarece regiunea Plovdiv are o tradiție și o istorie semnificativă în cultivarea viței de vie. Herodot i-a descris pe locuitorii acestor meleaguri ca pe niște războinici redutabili, DSCN2566cu un spirit independent și care și-au asumat dificila sarcină de a fi păzitori ai sanctuarului lui Dionysos.

Crama Villa Yustina a luat ființă la sfârșitul anului 2006, fiind o cramă de tip boutique, ce are o capacitate de prelucrare de 300 de tone struguri și poate stoca în pivnițele sale până la 600 de baricuri cu vin.

Există aici și o sala de degustare modernă, pentru 50 de persoane, iar în etapa finală a proiectului vor fi la dispoziția vizitatorilor case de tip finlandez și un magazin de vinuri.

Enoturismul nu a fost neglijat, având potențial, în această zona existând numeroase vestigii istorice și obiective turistice ce merită vizitate. Bineînțeles, alături de o degustare de vinuri!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi