Vinuri Straine

Vidigal Vinho Verde 2015

Vinul provine din regiunea viticolă Estremadura, situată la nord de Lisabona, majoritatea producției vinificate de Antonio Lopes fiind destinată exportului. Doar 5% din producție este vândută pe piața internă. Vinurile sunt considerate unele dintre cele provenite din noul val, fiind obținute în crame moderne.

Regiunea Estremadura reprezintă o lume unică ce se deschide iubitorilor de vinuri, cu dune de nisip lovite de valurile Atlanticului, pictată parcă pe fundal cu un verde imaculat al podgoriilor în care cresc viile. Înfluențele climatice sunt importante pentru obținerea unor vinuri cu aciditate ridicată, cu rest de zahăr mai scăzut și un nivel de alcool redus. Exact cum este celebrul Vinho Verde.

oenolog.ro Vidigal Vinho Verde 2015Vidigal Vinho Verde 2015 (obținut din soiurile Loureiro 50%, Trajadura 40% și Arinto 10%) este un vin de vară, cu o prospețime deosebită, revigorant. Culoarea sa are o tentă ușor verzuie care tradează faptul că vei întâlni un vin prietenos, cu arome florale și note de fructe tropicale, ce sunt completate de citrice cât cuprinde.

Nivelul de alcool de numai 9,5% și faptul că are o ușoară efervescență, care se combină de minune cu aciditatea naturală, îi conferă un echilibru interesant. Final mediu, care te îmbie cumva să mai umpli paharul. Un vin perfect pentru zilele toride de vară!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi