Vinuri Straine

Tomi Rose 2015

Iată că avem parte și de un vin rose mai exotic, obţinut din soiul alb Moschofilero (lasăt mai mult timp la maceraţie pe pieliţe –  asemănător din acest punct de vedere cu Pinot Gris-ul care, dacă este lăsat mai mult la fermentat în contact cu pieliţa, transferă vinului, în culoarea finală, acea tentă de „pink”).

Vinul este produs de Crama Troupis, situată în zona Mantineia, din strugurii ce cresc pe o plantaţie situată la 700 de metri altitudine. Obţinut din primul must (prin presare gravitaţională de la greutatea strugurilor), vinul se prezintă cu o culoare rose bine definită, cu tentă de somon, limpede, cristalin. oenolog-ro-troupis-winery-tomi-rose-greek-wine-bestAromele sale debordează cu note florale delicate (tei, iasomie, salcâm), dar și de fructe (aici regăsim căpşune, cireşe coapte, trandafir, coajă de lămâie), fiind frumos definite şi expresive.

Gustativ avem citrice, îmbrăcate elegant în note dulcege de căpşune, gutui, care se prelungesc până în post-gustul lung, persistent. Aciditatea este ridicată şi bine împletită cu alcoolul şi strucutra vinului.

Mai mult ca sigur altitudinea la care se află plantaţia a contribuit la nivelul ridicat de aciditate. Pot afirma că este unul dintre vinurile rose (greceşti) care vor face senzaţie pe la noi în anul 2017 (îi acord 89p). Il va importa și-l veți găsi în curând pe newgreekwine.ro.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi