Vinuri Straine

Thomas Hyland Shiraz 2005

Penfolds este un adevărat icon în industria vinului din țara de la antipozi, ce produce vinuri de mare caracter, indiferent de nivelul pe care se poziționează acestea, pornind de la gamele entry și terminând cu cele de top precum Penfolds Grange. Thomas Hyland Shiraz, producție a anului 2005, nu face notă discordantă, dezvăluind aceleași proporții echilibrate și elegante ale vinurilor produse sub numele Penfolds (despre vinurile Penfolds am mai scris aici).

Strugurii din care provine acest vin sunt recoltați din Barossa Valley, McLaren Valley și din regiunea Adelaide (cu o climă un pic mai rece). Un vin roşu sec, cu nuanţe rubinii intense la prima privire, ce dezvăluie un buchet intens de fructe roșii precum prune, cireşe, mure şi coacăze negre, cu note de caramel şi bineînțeles condimente, unde piperul face diferența. pen 01

Pe cerul gurii fructele se dezvoltă parcă în tonuri calde şi suculente, cu taninuri bânde, rotunjite, catifelate, încadrate de note de ciocolată, pe un fundal unde fuzionează aromele de stejar, pâinea prăjită și vanilia (ce pare ușor dulceagă).

Cu un echilibru fără cusur, final frumos, lung, vinul este generos de la început până la sfârșit. Un Shiraz tipic australian, ce pare structurat ca un vin de Bordeaux, din punct de vedere al echilibrului si eleganței, dar la care în final diferența o face amprenta lumii noi, ce-l trădează prin intensitatea aromelor, fructuozitatea remarcabilă şi vitalitatea sa. Un nivel de 13,5% alcool, ce-l susține bine. Rămânem fideli preparatelor la griil/BBQ și tocmai de aceea o carne de vită suculentă, în crustă de piper, va fi o asociere culinară perfectă pentru acest vin.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi