Vinuri Straine

Tenuta Sant’Antonio Monti Garbi Valpolicella Superiore Ripasso 2010

Moștenind 20 de hectare de vie de la tatăl lor în zona Valpolicella, frații Tiziano, Armando, Paolo și Massimo Castagnedi au devenit proprietari la Tenuta Sant’Antonio în anul 1989, când au mai achiziționat încă 30 de hectare, lucru care a stimulat și a pus bazele apariției primelor vinuri produse la Tenuta Sant’Antonio (în anul 1995). Toți cei patru frați sunt implicați în proiect. Aceștia dețin o vastă experiență viniviticolă (asigurând și consultanță pentru alte crame din întreaga Italie).

Tenuta Sant’Antonio este o cramă situată în partea de est a zonei Valpolicella, în Italia, viile proprietății fiind plantate de-a lungul dealurilor din Mezzane, Lavagno și San Martino Buon Albergo, la o altitudine medie de 350 metri. Dar să vedem ce-i cu acest Ripaso 2010.

Tenuta Sant’Antonio Monti Garbi Ripasso Valpolicella Superiore 2010 este un asamblaj din soiurile Corvina (70%), Rondinellaoenolog.ro Tenuta Sant Antonio Monti Garbi Valpolicella Superiore Ripasso 2010 red italian wine (20%), Croatina și Oseleta (10%), cu o culoare roșu rubiniu închis. Încă de la primul contact te întâmpină cu arome intense de fructe roșii de pădure, condimente (scorțișoară), tabac (tutun de pipă) și coajă de pâine prăjită.

Gustativ domină aromele de prune, smochine, cireșe amare, îmbrăcate frumos de taninurile fine. Comparativ cu suratele din zonă (și aici amintesc de Amarone) este un vin mediu corpolent, cu o aciditate ridicată, dar bine echilibrată de taninurile frumos evoluate. Final mediu spre lung, cu note de afine și coacăze roșii. Îi acordăm 88p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi