Vinuri Straine

Tarapaca Syrah 2011 Gran Reserva

Vinurile din Chile au avantajul unor influențe de sol și climă, cu precădere ale curentului polar Humboldt dar și a munților Anzi. Crama Tarapaca face parte dintr-un holding care are în păstorire mai multe crame dar “nava amiral” rămâne Viña Tarapacá.

Situată central, în valea Maipo, zona este străbătută de curenții reci de aer ce adie frecvent dinspre munții Anzi, ce crează un mediu propice dezvoltării în condiții optime pentru strugurii din soiul Syrah.

oenolog.ro Tarapaca Syrah Grand Reserve 2011 Chile new worldTarapaca Syrah 2011 Gran Reserva are o culoare roșu rubiniu închis, se deschide olfactiv foarte intens, cu note interesante care te trimit spre lavandă, piper negru, tutun și vișine. Pe fundal se simte delicat baricul, cu tente ușor dulcege și vanilate, elegant și echilibrat.

Gustativ devine mai complex, regăsim note de cireșe, prune, lemn dulce, piper roșu, cuișoare, ce conferă o complexitate aparte. Pe final este la fel de intens, are forță și se exprimă cu aceeași delicatețe aromatică.

Chiar dacă este vară, dacă cumva vă bate gândul să savurați un T bone steak, acest Syrah chilian de la Tarapaca parcă ar fi fost creat pentru această asociere.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi