Produs din soiul tradițional Encruzado, vinul are o culoare limpede, de un galben pai șters cu nuanțe verzui, ce te trimit cu gândul la aromele sale olfactive delicate de lămâie, măr verde și flori de tei.
Gustativ ies în evidență fructele proaspete, mângâiate delicat de note minerale precum și o aciditate ridicată, toate aflate într-un echilibru excelent.
Strugurii, exclusiv din soiul Encruzado, au fost recoltați manual pentru cutii mici de 18 kg, conform unei selecții atente a celor mai buni struguri din podgorie, după cum declară producătorul.
Mustul a fost fermentat cu drojdii indigene în butoaie de stejar franțuzesc de 500l și a mai fost ținut la maturat 6 luni tot în butoaie de stejar franțuzesc.
Iar rezultatul este un vin excelent, cu note de lemn dulce, post-gust lung și o persistență aromatică de invidiat.
După 3 ani de la îmbuteliere, a evoluat elegant, aromele fiind fine, delicate, demonstrând potențialul acestei varietăți de struguri.