Vinuri Straine

Retsina Papagiannakos 2015

Postat in

Cred că nu există român care în vacanțele sale prin Grecia să nu fi servit tradiționalul vin Retsina. Aceal cu arome pregnante de rășină de pin. Aici este doar o chestie de gust, pentru că unora le place altora le poate părea puțin atipic, comparativ cu vinurile clasice.

Crama Papagiannakos a reușit să creeze un vin modern, ce vă face să uitați de ceea ce stiați despre Retsina până acum. Aromele sale sunt predominant fructate, cu un echilibru excelent între aciditate și alcool (12%), complet diferite de tradiționalul, clasicul și popularul Retsina.

Are o culoare galben pai deschis fiind definit de aromele sale de fructe proaspete (pepene galben) și plante aromatice (rozmarin și cimbru), cu o tușă discretă și elegantă de rășină de pin (în timpul fermentației se adaugă mici cantități de rasină de la pini selectionați din regiunea Attica).

Gustativ regăsim aromele caracteristice de pin, dar avînd în componența soiul Savatiano acesta îi conferă și arome plăcute de citrice proaspete.

Este un vin complex, care însoțește perfect mâncărurile grecești, cum ar fi dovlecei prăjiți cu tzatziki, platouri de barbuni prăjiți și preparate din legume umplute.

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version