Albe

Purcari Nocturne Pinot Grigio 2019

Crama Purcari a lansat recent această nouă gamă de vinuri, intitulată sugestiv Nocturne, ce te trimite cu gândul la un ceas de seară, care să te prindă cu un pahar de vin în mână, savurat în liniştea din interiorul căminului tău.

Chiar dacă vara lui 2020 este istorie, Pinot Grigio din acestă gamă are farmecul lui şi-n ceas de toamnă, fiind un vin fin, elegant, atent lucrat, cu un echilibru perfect între aromele sale, aciditate, alcool, prospeţime şi savoare.

Chateau Purcari Nocturne Pinot Grigio 2019

Dacă la primul contact regăsim arome delicate de fructe tropicale (ananas, papaya) şi citrice, pe măsură ce-l savurăm descoperim o complexitate interesantă, care-l trimite spre vinurile gastronomice, fiind un partener excelent lângă preparate realizate rapid pentru o cină (şi aici mă gândesc la paste cu fructe de mare, pizza cu ton sau diverse aperitive uşoare).

Aşadar, vă recomand să încercaţi acest vin, care vă va schimba cu certitudine prejudecăţile (în cazul în care le aveţi) despre soiul Pinot Grigio, un soi interesant şi mai puţin promovat de către crame (cel puţin pe piaţa vinurilor din România).

Aş vrea să mai menţionez şi faptul că cele şase sortimente nou lansate în această gamă sunt create în colaborare cu oenologul italian Federico Giotto şi echipa sa de consultanţă. 

Purcari NOCTURNE (gamă destinată segmentului Horeca) este un vin altfel, a cărui poveste se ascultă cel mai bine la lăsarea serii, împreună cu cei dragi!

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi