Vinuri Straine

Purcari Cabernet Sauvignon 2012

Crama Purcari surprinde plăcut cu acest vin roșu, sec, obținut din struguri de Cabernet Sauvignon. Culoare sa de un roșu intens, cu ușoare nuanțe carămizii, se armonizează cu aromele sale de fructe de pădure, mure, coacăze negre, ardei gras și note vegetale discrete.

Gustul său te întâmpină cu note de fructe coapte, ciocolată, stafide, smochine confiate și vanilie. Se simte elegant și catifelat, până în post-gustul său lung și persistent, alături de taninurile sale fine.

Purcari Cabernet Sauvignon 2012Fermentarea mustului s-a realizat în cuve de stejar, ulterior a avut parte de o maturare în baricuri timp de 12 luni (plus evoluția la sticlă), fiind un vin corpolent, cu personalitate.

Îl recomandăm alături de preparate din carne roșie, aperitive cu brânzeturi fermentate și lângă deserturi pe bază de ciocolată neagră. L-am reîntâlnit recent, după ce-l mai văzusem anul trecut în octombrie chiar la Crama Purcari alături de celelalte vinuri ale companiei.

Se menține încă bine și conferă, după o decantare de vreo 45 de minute, o experiență senzorială interesantă. Un Cabernet Sauvignon bun, cu un preț convenabil (31 de lei la magazinele specializate din mediul online). Îi acordăm 85p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi