Vinuri Straine

Peter Mertes Gold Edition Bernkastel-Kueser Riesling Kabinett 2010

Postat in

Acest vin, Peter Mertes Gold Edition Bernkastel-Kueser Riesling Kabinett 2010 (un Riesling de Mosel cu o denumire care parcă nu se mai termină), l-am găsit prin Kaufland. Mi-a făcut cumva subtil cu ochiul și mi-a atras atenția. Iar faptul că era la promoție, redus de la 20 lei undeva la vreo 14 lei, nu m-a încântat prea tare, chiar mi-a stârnit ceva dubii referitoare la ce găsim prin sticlă. Totuși o curiozitate lăuntrică m-a împins să-l pun în coșul de cumpărături. Mi-am zis lasă că vedem acasă despre ce este vorba cu acest Riesling.

 Vinul este unul sec, cu o culoare galben pai deschis, luminos, limpede. Nasul te întâmpină cu arome clasice, notele de hidrocarburi, citrice, flori de vară, iarbă. Gustativ citricele domină, alături de ceva grapefruit, portocală și iarbă de lămâie. Aciditatea ridicată nu pare deranjantă, se înscrie în linia vinului, completat de o mineralitatea plăcută.

Un postgust relativ scurt, fără note ieșite din comun. Un vin care alături de ceva pește, paste cu fructe de mare, s-ar înțelege bine. Nu m-a impresionat în mod deosebit, sincer am cunoscut și Riesling-uri mai bune. Probabil știu nemții de ce îl trimit la noi prin Kaufland. Pe site-ul amazon.de era cotat pe la 5,19 EUR. Sincer n-am avut răbdarea lui Mihai V., care l-a ținut vreo 2 zile prin frigider înainte de a-l degusta. Tocmai de aceea vă invit să citiți cum a descris Mihai acest vin aici.

Despre testatul și degustatul vinurilor ar fi foarte multe de spus. Până la urmă ideea este următoarea. Pentru a putea face diferența cu adevărat la un moment dat, între vinuri bune și vinuri mai puțin bune, trebuie să le încerci pe toate.

Dar, din păcate, tot mai rămâne ceva ce nu vom putea depăși vreodată în materie de vinuri și gusturi: subiectivismul fiecăruia dintre noi. Subiectivism care ține de educația noastră în materie de vinuri, de dorința de cunoaștere, de experiențe. Cum ar zice nemții, când ciocnesc un pahar de vin cu prietenii, „Prost„!

27 Comentarii

Cele mai citite

Exit mobile version