Vinuri Straine

Penfolds Bin 2 Shiraz Mourvèdre 2006

Penfolds Bin 2 Shiraz Mourvèdre 2006 este un vin roșu sec, cu o culoare roșu-rubiniu închis, intens. În componenţa sa se regăsesc două vinuri, obținute din soiurile Shiraz și Mourvèdre, cupajate elegant. S-a folosit în acest cupaj soiul Mourvèdre tocmai pentru a mai estompa din intensitatea Shirazului, de a-l îmblânzi puţin pe acesta din urmă.

La primul contact cu vinul, olfactiv te întâmpină cu un nas în care se împletesc arome dulcege de prune şi cireşe coapte, într-un mix unde se simt şi urme de lemn dulce cu tente de stejar, alături de ceva condimente (scorţişoara şi cuişoare). Gustul este complex, debutează încet, se lipeşte frumos pe vălul palatin şi pe limbă, dezvăluind note puţin picante de fructe negre, piper în echilibru cu notele fructate, taninii moi şi o aciditate plăcută, echilibrată, cu note de dulceaţă spre final .DSCN2777

Penfolds Bin 2 Shiraz Mourvèdre 2006 este un vin complex, fin, consistent şi cu postgust persisitent, ce trebuie aerat cu ajutorul decantorului pentru a se deschide frumos (cel puţin 1 oră). O temperatură optimă de consum ar fi undeva la 18-20 de grade C.

Interesant acest joc între Shiraz şi Mourvèdre, ce reuşeşte să se exprime cu valoare în acest vin, de la atacul iniţial al piperului şi condimetelor până la adâncimea şi complexitatea sa, ce reuşeşc să-i confere o notă de eleganţă. Un vin pentru pentru o seară în care se doreşte a se servi la cină o friptură de vită sau pur şi simplu pentru o întâlnire cu prietenii, alături de un vin bun.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi