Vinuri Straine

Penfolds Bin 128 Shiraz 2008

Un vin interesant, ce începe să prindă în lumea iubitorilor de vin, cu un nume deja consacrat și care are o istorie interesantă în spate: Penfolds Bin 128 Shiraz 2008. Se demonstrează faptul că australienii au aflat secretul producerii Shirazului de calitate, acest soi fiind apreciat de către amatorii de vinuri roșii. Se prezintă cu o culoare purpurie violet închisă, cu irizații rubinii discrete. Pe nas, vinul afişează o tușă iniţială de tutun verde, pătrunjel și tente de lemn dulce, dominat de aromele de fructe proaspete, unde abundă murele, acestea fiind cele mai evidente.

Aerat cu ceva generozitate, treptat, apar aromele de dulceaţă de fructe (ce ies cu timiditate în evidență). Pe cerul gurii, notele de rubarbă şi afine se află în prim-plan iar la celălalt capăt, ca o lovitură de pe spatele palatului, note pregnante de piper negru proaspăt măcinat. Mai regăsim note de lemn de stejar ce sunt bine integrate, alături de condimente.527

Alcoolul, în volum de 14,5%, îl ajută suficient pe măsură ce vinul se deschide ieșind în evidență unele arome ce amintesc de cireşe, prune și fructe negre de pădure. Face pereche excelentă cu preparate din carne de miel bine condimentat, fiind o recomandare și o asociere excelentă pentru o friptură sau carne de miel la grătar, mai ales la o masă importantă în familie cum este cea prilejuită de sfintele sărbători Pascale.

Alături de Penfolds Bin 128 Shiraz 2008 nici plăcintele cu umplutură de carne tocată (bine condimentată) nu trebuie omise din asocierea cu acest Shiraz. Sau chiar plăcintele de desert umplute cu afine. Un vin cu un postgust suficient de lung, unde remanent se simt plăcut note de piper și taninuri ce-l mai susțin încă bine.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Oenolog.ro - Thomas Hyland Shiraz 2005

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi