Vinuri Straine

Paul Mas Sauvignon Blanc 2014

Aflat deja la a patra generație de vinificatori, Jean-Claude Mas a preluat afacerea de familie în anul 2000 cu gândul de a insufla un aer modern, autentic şi cu multă personalitate vinurilor sale. Crama şi viile sunt situate în sudul Franţei, regiunea Languedoc.

Jean-Claude Mas este adesea descris ca un pionier în regiunea viticolă Languedoc, făcând parte din noul val de vinificatori francezi (a căror misiune este de a readuce vinurile produse aici la gloria pe care au avut-o cu ani în urmă).Paul Mas Sauvignon Blanc 2014

Pentru că este vară, cald, chiar năucitor de cald aş spune, ne-am propus să testăm şi să savurăm un Sauvignon Blanc de la această cramă. Să totuşi lăsăm vinul să vorbească.

Paul Mas Sauvignon Blanc 2014 este un vin sec, cu o culoare galben pai intens, limpede, cristalin Aromele sale olfactive se deschid cu note uşor exotice, completate de flori de primăvară, flori de viţă de vie, soc, iasomie dar şi note vegetale intense.

Gustativ regăsim citricele, mango, fructe de vară bine coapte (piersici, pepene galben), completate de o mineralitate interesantă şi o aciditate ridicată.

Proaspăt, revigorant, răcoritor, cu o tentă uşor fume pe final (o parte din vin a văzut şi baricurile), pare a fi exact ce trebuie pe codurile astea de caniculă, mai ales că alcoolul nici nu se simte (12,5%), bineînţeles dacă este răcit aşa cum trebuie. somon

Vinul balansează parcă între lumea nouă şi cea veche, Jean-Claude Mas găsind un echilibru interesant între cele două. L-am savurat alături de un somon la grătar (“rătăcit pe Dunăre”), cu garnitură de “trestie” (adică sparanghel verde) şi o reducţie mai îndrăzneaţă (respectiv sos de ciocolată cu afine). A fost perfect! (© Copyright : denumirile preparatului aparţin lui chef GiGi, de la resturantul Rossetya!)

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi