Vinuri Straine

Passopisciaro Guardiola Chardonnay 2013

Provenit din sudul Italiei, insula Sicilia, unde strugurii sunt cultivati pe pantele de nord ale vulcanului Etna (la o altitudine de 1000 de metri), Guardiola 2013, produs de crama Passopisciaro, este un vin alb, sec, obţinut din strugurii soiului Chardonnay.

Beneficiind de condiţii deosebite de sol şi de climă ale zonei, culesul strugurilor din care se obţine acest vin se efectuează spre sfârşitul lunii septembrie, din cauza altitudinii la care sunt situate podgoriile şi datorită diferenţelor mari de temperatură între zi şi noapte, ceea ce prelungeşte perioada de coacere şi acumularea de zaharuri în boabele de strugure.

Acest Chardonnay se prezintă elegant, cu o culoare galben pai intens, regăsind la primul contact olfactiv arome fructate (piersici, nectarine, caise), arome vegetale discrete. Guardiola Chardonnay 2013Gustativ te întâmpină cu note intense de fructe tropicale, citrice, lemn dulce, iar aciditatea şi mineralitatea vinului te trimit cu gândul la un profil burgund.

Crocant pe alocuri, nu uită nicio secundă să te impresioneze cu profunzimea sa, post-gustul lung fiind la fel de puternic, tăios parcă de la mineralitatea sa. Alcoolul (13%) este bine integrat. Un vin care are potenţial de evoluţie minim 5-6 ani, momentan fiind încă tânăr.

Comparativ, am degustat acelaşi vin, dar din anul 2007, şi vă asigur că evoluţia sa la sticlă este fabuloasă. Voi reveni curând cu impresii şi despre cel din anul 2007. Alături de preparatele bucătăriei mediteraneene se asociază perfect. Îi acordăm 89p.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Oenolog.ro - Passopisciaro Guardiola Chardonnay 2007

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi