Vinuri Straine

Neyen Espiritu de Apalta 2005

Vinurile chiline au reușit să se impună la nivel mondial, dobândind un prestigiu și o notorietate care nu mai au nevoie de prea multă prezentare. Așa cum se prezintă, în spiritul lumii noi, acest cupaj (alții îi spun blend, dar parcă sună puțin cam rustic) este format din soiul emblematic pentru Chile – Carmenere și din Cabernet Sauvignon (în proporții egale).

Un vin atrăgător, cu o culoare rubinie intensă, completată de ceva inflexiuni cărămizii discrete (semn al trecerii timpului și evoluției sale la sticlă).  De-a lungul anilor s-a metamorfozat frumos, chiar și după 8 ani se simt în buchetul său note de zmeură, cafea proaspăt prăjită, smochine confiate, discret urme de tămâie și un substrat floral abia perceptibil. Neyen

Oferă o călătorie aromată impresionantă, completată de bogăţia şi vioiciunea sa, de persisitența sa încă dominantă. Gustativ debutează cu note interesante de prune, smochine, coacăz negru, castane prăjite și parcă ceva tabac și note de piele.

Pe final apar note interesante de cireșe negre, taninurile sunt fine și catifelate, suple, elegante, completând frumos postgustul lung și persistent.

Vinul a fost îmbuteliat fără filtrare iar viile din care provine acesta sunt destul de vechi, aici în valea Colchagua podgoria Neyen fiind prima care a înființat plantațiile încă din anul 1890. Vinul este unul amplu, corpolent, persisitent, evoluat frumos, dar care deja se aproprie de apogeul său.

 

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi