Vinuri Straine

Marchesi De’ Frescobaldi Toscana Rosso Remole 2010

Acest vin roșu, sec, provine din Italia, regiunea Toscana, fiind un cupaj din soiurile de struguri Sangiovese (85%) şi Cabernet Sauvignon (15%).  După o perioadă de 5 luni în tancuri de inox și alte câteva luni bune prin baricuri, s-a mai odihnit vreme bună prin sticlă în pivnițele cramei Frescobaldi înainte de a lua drumul spre paharele noastre.

Cu o culoare rubiniu granat luminos, atrăgătoare, după o decantare medie de vreo 30 de minute, își dezvăluie nasul său oarecum ferecat, dar complex, cu mai multe fațete, în care aromele de fructe roşii de pădure, prune uscate și cireșe bine coapte, alternează și se completează plăcut cu cele de piper negru, lemn dulce (chiar mult lemn dulce), mirodenii și piele.

Gustativ, inițial a părut puțin retras, parcă nu dorea să-și deschidă imediat aromele, așa că am mai așteptat încă jumătate de oră până cândDSCN3597 a început să-și etaleze notele cursiv, în completarea nasului, unde zmeura, murele, coacăzele, piperul negru și anasonul realizează un joc amețitor (dar plăcut), echilibrat, cu o aciditate medie, ce îl face un vin ușor de băut. Postgustul lung, cu o prelungire aromată a notelor gustative, îi conferă o remanență plăcută. Taninii bine integrați fac ca vinul să fie cursiv și elegant.

Un vin clasic, versatil, ce merge asociat la mâncăruri pe bază de carne roșie. Noi am asociat lângă el niște cârnăciori din berbecuț care au mers de minune cu vinul (servit undeva la limita superioară a temperaturii, spre 18 – 20 de grade C). Merge la fel de bine cu aperitive ce conțin mezeluri, cârnați sau cu pizza, paste.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi