Vinuri Straine
Les Marillais Anjou 2011
Cabernetul franc este o varietate de struguri roşii care creşte deosebit de bine în zonele cu climă mai rece, fiind originar din regiunile Bordeaux şi Valea Loarei din Franţa. Cabernet Franc se cultivă cu succes în Franţa, Australia, Chile, Canada, Africa de Sud, California şi prin podgoriile din statul Washington, produce un vin fructat, care este mai moale şi mai modest, comparativ cu fratele său mai galonat Cabernet Sauvignon-ul. Vinul de astăzi, Les Marillais Anjou 2011, este un vin obţinut din Cabernet Franc, cu o culoare roşu rubiniu completată de nuanţe de violet (este un vin tânăr) şi arome olfactive fructate discrete. Taninurile fine, aromele sale uşor picante, cu accente de piper verde pe alocuri, note de fructe, în principal afine, zmeură şi pe alocuri prune uscate, îi definesc aromele gustative care nu excelează din păcate în intensitate.
De regulă Cabernet-ul Franc este un candidat ideal pentru cupaje sau asamblaje cu alte soiuri nobile precum Merlot şi Cabernet Sauvignon. Cu toate acestea, mai mulţi producătorii mizează pe comercializarea Cabernetului Franc cu un succes notabil, cum au procedat şi cei de la cooperativa Les Vignerons de la Noelle, producătorul vinului Les Marillais Anjou 2011, vin remarcat la Concours des Ligers d’Angers 2012 cu o medalie de aur. Cu toate acestea putem spune că este un vin mediu, nu excelează în mod deosebit, dar în gama sa este un vin corect. Se poate asocia cu lasagna, pizza, cuşcuş cu carne, tocăniţe, gulaş şi preparate ale bucătăriei libaneze. Il găsiţi la un preţ de 21-23 de lei/st. prin marile magazine de retail.