Vinuri Straine

Lealtanza Crianza 2007

Rioja este inima vinurilor spaniole, prin excelenţă. Iar vinurile roşii produse aici (cu precădere din varietatea de struguri Tempranillo) se prezintă, în general, cu o structură densă, arome intense de fructe roşii sau negre, prune, condimente. Lealtanza Crianza 2007 este un vin roşu sec, din Tempranillo, cu o culoare asemănătoare rubinului închis, importat în România de către Crama Budureasca.

Un vin cu un buchet robust ce abundă în note intense de cafea, cireşe coapte şi tonuri calde de condimente. Este echilibrat şi din punct de vedere gustativ, cu arome bine definite. Se simte pregnant aciditatea sa, completată de taninurile fine, evoluate elegant. Lealtanza Crianza 2007

Tonurile de cireşe, fructe negre, condimente şi cafea conferă, în ansamblu, senzaţia unui vin puternic. Nu foarte spectaculos dar un vin cu un echilibru bun.

Cei aproape 7 ani de evoluţie (12 luni în baricuri din stejar franţuzesc) au şlefuit elegant vinul, conferindu-i o textură ce se remarcă prin intensitatea sa aromatică, taninurile cu o evoluție excelentă şi senzatii gustative complexe.

Lealtanza Crianza 2007 trebuie decantat minim o oră, pentru a te bucura de tot ceea ce ascunde sticla. Impresionează de la început până la sfârşit, pe final fiind evidenţiate note de tabac, pâine prăjită, prune uscate, ce se pierd până în post-gustul lung, ce pare intens ca la prima înghiţitură. I-am acordat 88p. A lăsat impresia un vin nobil, rafinat, evoluat frumos, expresiv şi atrăgător.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi