Vinuri Straine

Koonunga Hill Shiraz Cabernet 2007

Acest vin australian, Koonunga Hill, este produs de Penfolds încă din anul 1976 când a fost lansat ca o alternativă la vinurile roșii ieftine de pe piața australiană. S-a dorit a fi un vin care se menține la un preț rezonabil dar în care se regăsesc, din punct de vedere calitativ, mult mai multe arome și un gust mai persisitent.

Nu trebuie să fi neapărat un admirator al vinurilor australiene ca să-ți dai seama că acest vin te surprinde plăcut, cu un nas condimentat, asta datorită Shirazului, cu aromele sale specifice de piper și condimente, completat de aromele fructelor roșii, precum zmeură, cireșe negre și niște note ușor afumate.

koohugaCu o culoare de un roșu închis, cernelos chiar, cu tente spre violet, se deschide gustativ cu arome ce amintesc de zmeură, mure, coacăz roșu, prune uscate, toate fructele învelite parcă în note subtile de fum.

Vinul este cremos pe alocuri, oferind de la taninurile moi note plăcute și subtile de vanilie, ce sunt acoperite de aromele condimentate de pe final, unde domină notele persistente de piper roșu.

Un vin echilibrat, corect ca preț și calitate, care îți deschide un orizont interesant de arome, într-un mixaj echilibrat, persistent și atrăgător. Un final mediu, pe alocuri dulceag parcă, ce îți conferă plăcerea de a fi savurat un vin roșu sec bine lucrat.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi