Vinuri Straine

Katarzyna Encore Syrah 2011

Katarzyna Estate este o cramă ce se află situată în sud-estul Bulgariei, mai exact la granița cu Grecia și Turcia, inaugurată în anul 2007, având în exploatare 550 ha de teren cultivat cu viță de vie. Crama face parte din grupul de firme Belvedere Bulgaria, parte la rândul său a unui concern francez – Belvédère Groupe. Zona estre propice cultivării viței de vie, climatul fiind unul temperat-continental, cu influențe mediteraneene puternice.

Se pare că ceea ce face zona să fie predestinată obținerii vinurilor de calitate (pe lângă sol, așezare geografică, media temperaturilor anuale) este briza de aer ce se formează între munții ce se învecinează cu valea și care adie constant tot timpul anului. La Katarzyna Estate regăsim parcele plantate cu  Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Malbec, Tempranillo, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier și soiul local Mavrud.

Katarzyna Encore Syrah 2011 este un vin roșu, sec, interesant, încă tânăr, ce se exprimă frumos, printr-o culoare rubiniu-violacee, limpede. Nasul său este destul de puternic, debutează aparent exploziv cu arome ce amintesc de mure, coacăze negre, lemn, condimente.

DSCN3249Gustul său îi imprimă o personalitate distinctă, prin prisma aromelor sale putenice ce se aseamănă cu fructele de pădure, condimente (piper roșu și verde), vanilie dar și ceva tanini ce se simt încă destul de bine.

Un vin corpolent, ce mai are de evoluat și care poate fi o surpriză plăcută peste vreo doi ani. Evaluat la 84p de echipa lui Robert Parker.

Momentan pe celelalte sticle le mai lăsăm la odihnă în cramă! L-am asociat lângă bacon afumat, cânăciori de oaie semiafumați și branză Saint Nectaire, provenită din Auvergne, Franța, aceasta fiind alegerea perfectă pentru a simți cât mai bine aromele acestui Syrah. Îl puteți achiziționa de la Ecce vinum, atât din online cât și de la magazinul situat în galeria comercială Feeria (Carrefour Băneasa).

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi