Vinuri Straine

Individo Fetească Neagră 2014

Chateau Vartely a devenit de ceva vreme unul dintre exponenţii noului val de producători de vinuri din Republica Moldova. Vinurile sale nu pot trece neobservate, aşa cum a fost şi această Fetească Neagră, din gama Individo. De ce Individo? Cel mai probabil de la individualitate şi unicitate.

Având o abordare specială pentru fiecare vin și ţinând cont de caracteristicile fiecărui soi, inclusiv la această Fetească Neagră este pusă în valoare personalitatea sa distinctă. Culoarea vinului este roşu rubiniu închis iar nasul dezvoltă arome de cireşe negre, mure, prune coapte şi condimente.

Gustativ este mai expresiv, mult mai complex, notele sale de condimente, ciocolată, fructe negre de pădure şi tuşele uşor picante (cuişoare, cardamon) asigurându-i o personalitate şi o faţetă mai rar întâlnită la o Fetească Neagră.
Pe final regăsim fructe supracoapte proaspăt zdrobite (cireşe, vişine, prune) şi condimente.

Dacă vă întâlniți cu ea veţi observa o altă abordare a vinificării acestui soi, care arată cumva versatilitatea dar şi căutarea încă a unor referinţe pentru Feteasca noastră cea Neagră.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi