Vinuri Straine

Ianos Cabernet Sauvignon 2004

Un vin matur, evoluat, ce impresionează de la primul contact. Este vinificat de crama Rouvalis, Grecia, situată în peninsula Peloponez, din strugurii proveniți din podgoriile situate în regiunea muntoasă Aigion (Arachova, 750 de metri altitudine).

Ianos Cabernet Sauvignon 2004 a fost remarcat și medaliat la Mundus Vini 2012 – Medalie de Aur, CERVIM 2011 -Medalie de Argint, IWSC Londra 2010 – Medalie de Bronz, IWSC Londra 2008 – Medalie de Bronz.

Să vedem cum se prezintă la 10 ani de la momentul facerii sale. Culoarea sa este de un violet puternic, cu irizații rubinii. În buchetul său regăsim notele tipice Cabernet Sauvignonului evoluat, cum ar fi cu ardeiul verde și roșu, condimentele (piper verde şi roşu), caramel, ciocolată, fructe confiate dar şi fructe de pădure.Ianos Cabernet Sauvignon 2004

Gustativ, la primul contact, ai parte de taninuri ferme robuste, care parcă se rotunjesc ulterior. Regăsim note plăcute de cireșe, mure, scorțișoară, piele, alune de pădure, ce se prelungesc într-un final lung și aromat. Recomandăm o decantare de minim o oră, pentru a permite vinului să se deschidă frumos. Îi acordăm 89p.

Ca și asociere culinară, poate însoți preparate din carne de vânat cu sosuri, brânzeturi fermentate, la o temperatură de servire 18° C – 19° C . Noi l-am asociat cu o plăcintă dobrogeană clasică și a mers de minune. Îl găsiți la un preț de 61 de lei/st. la newgreekwine.ro/ . Mai multe imagini cu vinul găsiți aici.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi