Vinuri Straine

Herederos del Marqués de Riscal Reserva 2007

Vinurile produse în Spania de către Herederos del Marqués de Riscal au fost întotdeauna remarcate, crama fiind una de top din regiune, lider şi pionier în sectorul vinicol din Rioja.

Încă din anul 1858 a devenit prima cramă din Rioja care a început să vinifice după metode deja consacrate în Bordeaux, iar din anul 1972 a fost prima cramă care a promovat denumirea de origine, în cazul renumitelor sale vinuri albe Marqués de Riscal.

Bodega (crama) Herederos del Marqués de Riscal vinde produsele sale în peste 70 de ţări, vinurile sale bucurându-se de numeroase aprecieri și distincţii internaţionale.

În secolul al XXI-lea, Herederos del Marqués de Riscal încă scrie la istoria sa cu „Ciudad del Vino”, un proiect care reprezintă o piatră de hotar în modul de a înţelege lumea vinului.home ciudad del vino

Ciudad del Vino” – Oraşul vinului – este încadrat în cadrul proiectului 2000, parte componentă a planului strategic al companiei, de fapt o punte între secolul al XIX-lea și secolul al XXI-lea (între tradiţie şi modernitate), concretizat prin construirea unei crame (St. Vincent) cu cea mai avansata tehnologie, investiţii într-un laborator nou pentru controlul și analiza vinului, şi, în general, toate îmbunătăţirile și noutățile tehnologice necesare asigurării unei calități deosebite vinurilor produse aici.

Herederos del Marqués de Riscal Reserva 2007 este un vin realizat din strugurii proveniți din podgoriile plantate cu Tempranillo, vii cu o vechime de peste 15 ani, cultivate în cele mai bune soluri de lut-calcaros în zona Rioja Alavesa. S-au folosit în cupajare și soiurile Graciano (7%) şi Mazuelo (3%), a căror prezenţă în amestec nu depășește 10%, asigurând claritatea şi o culoare de plină de viaţă, de un roșu granat intens.DSCN3734

Vin puternic, corpolent, cu Tempranillo 90%, ce se deschide mai greu (obligatoriu trebuie decantat cel puțin o oră), unde notele de condimente (piper alb), cedru, stejar, cireşe roşii bine coapte, coacăze negre, ceva piper verde se îmbină frumos, mătăsos.

Un Rioja tradiţional, cu note expresive de fructe roşii, note discrete de fum, verdeţuri mediteraneene, condimente, tutun și vanilie.

Vinul prezintă taninuri evoluate și un postgust plăcut, suficient de lung. A fost prezentat recent în cadrul Clubului de vinuri Vademecum. Mai menționăm faptul că Wine Advocate a punctat vinul cu 87p iar cei de la Decantalo cu 91p. Nu s-au înșelat nici unii, nici alții. Dar adevărul e undeva la mijloc, ca întotdeauna!  Ole! Arriba! Arriba!

19 Comentarii

19 Comments

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi