Vinuri Straine

Frescobaldi Castiglioni Chianti 2011

Istoria familiei Frescobaldi începe undeva în jurul anului 1000, concomitent cu dezvoltarea orașului medieval Florența. Datorită familiei Frescobaldi au apărut pe rând numeroase monumente arhitectonice (cum ar fi podul de pe râul Arno, Biserica Santo Spirito) iar artele au devenit peste veacuri cele ce au asigurat moștenirea istorică și culturală ce păstrează și astăzi impactul deosebit pe care-l ai în momentul primului contact cu acest oraș și principalele sale puncte de atracție.

Nu numai artele dar și producția de vin este atestată în zonă undeva pe la începutul anului 1300, la Tenuta di Castiglioni în Val di Pesa mai exact, situată în partea de sud-vest a Florenței. Încă de la început, membrii familiei Frrescobaldi au cerut și impus ca vinurile lor să fie de calitate și să reflecte unicitatea locului (ce se regăsește în produsele în vinurile sale și-n prezent).

Frescobaldi Castiglioni Chianti 2011Frescobaldi Castiglioni Chianti 2011 (asamblaj Sangiovese 90% și Merlot 10%) este un vin roșu sec, DOCG, culoare roșu rubiniu închis cu discrete inflexiuni violacee. Nasul său dezvoltă arome de fructe negre de pădure (afine, coacăze), lemn dulce, prune. Gustativ te întâmpină cu o prospețime atrăgătoare, se simt arome de fructe de pădure, cireșe amare, note minerale, aciditate perfect echilibrată cu taninurile (încă tinere).

Pe final conferă note plăcute de condimente (are o tentă ușor picantă), cu un post-gust mediu. Frumos echilibrat, corpolent, intens pe alocuri, vinul stă cel mai bine lângă preparate din carne de vită, vânat, brânzeturi maturate. Îi acordăm 87p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi