Vinuri Straine

F’autor Sauvignon Blanc 2012

Postat in

Un vin pe care l-am cunoscut la ultima ediție a târgului internațional de vinuri GoodWine, desfășurat în noiembrie 2013, când l-am reîntâlnit pe Vlad Dumbrăveanu, importatorul acestui vin în România. Alături de care, bineînțeles, am stat la un pahar de vorbă despre acest Sauvignon Blanc 2012, un vin alb sec reușit, echilibrat și atrăgător, de la Crama F’autor (Republica Moldova).

Vinul se prezintă cu o culoare galben pai intens, cu reflexe verzui pe marginea paharului, limpede, cristalin. Nasul său te trimite într-un registru unde regăsim tipicitatea de soi, note florale pe alocuri explozive, miere, iarbă proaspăt cosită. Gustativ avem citricele, fructele exotice (mango, papaya), pe final ceva note ducege plăcute.

Alcoolul se simte destul de bine dacă vinul se încălzește, dar nu este deranjant. Final lung, post-gust ce aduce note de grappefruit și lychee.

Un Sauvignon Blanc peste care nu poți trece prea ușor, alături de preparate din pește și aperitive ușoare fiind cât se poate de bine pus în valoare. Îi acordăm 85p. Avem speranța că cel din recolta anului 2013 va fi cel puțin la fel de bun!

Click pentru a comenta

Cele mai citite

Exit mobile version