Vinuri Straine

F’autor Rhein Riesling 2010

Crama F’autor a fost fondată în anul 1997, în zona Tigheci – Valul lui Traian (sudul Republicii Moldova), în prezent suprafața sa viticolă fiind cuprinsă pe un areal de aproximativ 350 hectare.

Brandul F’autor a luat ființă în anul 2010, când au fost lansate și primele vinuri pe piaţa locală sub această denumire. F’autor provine din latină şi semnifică creator, autor, iar motto-ul „In Propria Persona” accentuează abordarea personalizată a vinificatorului, garantând calitatea înaltă şi accentuând ideea de vinuri de autor.

F'autor Rhein RieslingDupă vizita în Republica Moldova de anul trecut, cu ocazia Zilei Naționale a Vinului, am testat și degustat o serie de vinuri printre care și acest Rhein Riesling, cules târziu, un vin alb demidulce, perfect pentru desert.

F’autor Rhein Riesling 2010 (late harvest), produs într-un număr de 9140 de sticle, surprinde plăcut prin aromele sale olfactive, specifice soiului, regăsind note discrete (nederanjante) de hidrocarburi, ce sunt dominate de fructe exotice, smochine coapte, fructe confiate, dulceață de gutui.

Gustativ se simt note plăcute de mere coapte, fructe uscate, caise, piersici. Aciditate medie, post-gust suficient cât să-l susțină alături de preparate de desert, alcool (12%) bine integrat, rest de zahăr (35gr./l). Începe să aibă note interesante de evoluție la sticlă. Îi acordăm 84p.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi